There was an error in this gadget

Tuesday, December 11, 2012

Bahagia & Hati

Siapa yang tak nak jadi bahagia? betol tak?

sometimes bukan semuua yang kita rancang akan juz go on with the flow...
dugaan pasti datang.. kalau kita kuat.. yakin ape yang kita nak.. pasti ape yang patut kita lakukan..
insyaAllah dugaan itu akan membawa kepada bahagia..

because happiness needs to be earn... bkn dtg senang2 jer...

everything semua terpulang pada kita.. how kita nak hadapi semua dugaan tue..

Be strong.. but, to be strong, it should came from our own heart.. its really not easy..

sape yang laluinya akan tau rasenya... maybe orang lain tak faham.. tapi kita yang rase kita yang paham..


just, for now.. i just go on with the flow... maybe its will hurt me again at the end.. but i thinks that hurt make me stronger n make me as today..

i'll  try to be better person.. i hope u will get ur happiness.. my doa is always with u..


and



sy redha with ketentuan-Mu Ya Allah






Saturday, November 3, 2012

sy cume nak awak buat something utk sy..

sy nak tgk awak bertindak luar kebiasaan kali ini utk sy..

i just want u to fight for me...

sy nak awak jadi berani.. buktikn apa awk boleh buat utk sy...

sbb... sy mmg dh xmampu nak buat apa-apa lgi...

just... what u can do for us this time??

sy tak nak apa-apa lagi lepas nie.. itu je.....




please... do it now before its to late...

itu je...




sy akan tunggu...

Friday, March 18, 2011

Sabar Itu Separuh Daripada Iman

mmm..sabar2.. itula perkataan keramat..
terutama ketika keadaan tersangat menekan..

seperti sekarang.. sabar jela pengubat hati aku..
mau bising2 pon sudah tidak larat..
so..better aku diam.. even aku jer yg menanggung sorang..
aper leh buat..2 jer yg termampu..

xper..aku akan cuber bersabar selagi termampu..
tgkla nti if xtertahan lg..pastinya meletop~~ hahaha

Saturday, March 27, 2010

sy sudah letih n tsgt penat

Lamer dah xbukak blog nieh..apetah lg nk conteng2 dalam nieh..
aku nieh mmg bukan yg jenis suke mnulis..tp maen msg 2 suke lah..hahaha
tinggal dlm 3 week jer lg as utm student..lepas nieh mau buat apekah ea??
aku mlas nk pk kot..haha..org len semua dah stat pk nk kawen..nk keje..nk smbung blajo..
aku?? dok umah dlu kot..umah pon mcm dah agak tunggang-langgang ckit..hahaha
xperla..tgkla nti..if de rezeki aku nti..mgkin aku akan g maner yg ditakdirkn tok aku..
tp yg penting mustila kene dekat2 sini..karng jauh2 buat riso mama jer..

hahaha..mcm xkene jer tajuk ngn ape aku tulis kn??
aku xtau np aku rase terlalu letih sejak2 nieh..
mcm2 benda dah aku dah letih nk hadapi..
aku nak lari dr benda2 yg meletihkn 2..tp xleh..
aku cube lari..tp aku terlalu lemah nk lari..sengal x aku??
teringat plak kate fren aku sorng nieh..
"kalo khai dah penat, jgn pikir lg dah..lari jer. 4 wut khai pikir benda yg memenatkn khai"
ai...kn bagus if aku sekuat i2 untuk lari...tp xleh...sbb apeR?? sbb aku bodoh n lemah..
yer ker??hahahaha...aku akui 2 semua.. **aper aku mencarut nieh??hahaha

psm xsiap lagi...apetah lg chapter 4 n 5...slide viva psm pon xcomplete lg..knp la aku malas sgt nieh..
tlg sorng, tlg ketuk kpla aku bg aku rajin skit..huhuhuhu
kdg2 aku rase semua nieh dah mcm xder makne lg dah..tau x sbb aper??
aper perasaan if selalu terkecewa jer??nieh balasan aku byk wat slah kot..
sendiri slah, sndiri mau ingatla..xperla...aku ok jer..juz kadang2 jer rase cm jadik org gila sat..hahaha

lg 1, aku asyik mimpi bende pelik2 jer...Allah SWT bg aku petunjuk ker?? sblm tido aku selalu doa diberi petunjuk..jadik, kire mimpi2 tue leh pakai la kn?? 2 kire petunjuk la kn??
aku nk percaya...tp aku tkot nk percaya..tp dosa 2 kn?? aper aku kene buat now??
aduiyai..mungkin aku kene decide about sumthing,,coz all the dream related to that "something"..huhu

khai...kuatkn semangat k...ingat pesan ayah...jangan susah hati...if susah hati aper2 pon kite xleh buat..
yes!! aku kene sehat n kuat..if x,nti aku mati...

aper2pon.."kita yang mencorakan hidop kita"

~~hope xderla org bacer blog nieh..**yg ko g post blog nieh kehal?? sengal badut jgak ko nieh khai"

Thursday, December 10, 2009

quiz suka-suki =)

 I was a little skeptical trying this, tapi kalo korang follow instructions tuh bebtul, you'll be surprised!!!! seriusly...walaupon tak beberapa nak accurate sgt tp menarik jawapan dier..heheheeh

 BUT NO CHEATING! This game has a surprising outcome.

Don't read ahead...just do it in order! It takes about three minutes...it's worth a try :)

Memula amik pen ngan kertas.Kalo korang pilih name somebody, make sure owang tuh mmg wujud & korang kenal..gunakan instinct korang yg pertama okeyy...

Scroll down one line at a time...and don't read ahead or you'll ruin it!

1. First,tulis nombor 1 sampai 11 dalam satu kolum...(berturutan ke bawah @ vertically).














2. Then, sebelah nombor 1 and 2, tuliskan dua nombor yg korang nak..apa2 nombor la...












3. sebelah nombor 3 and 7,tuliskan name org yg berlainan jantina dgn kowang...jgn lak tulis name yg same...gunakan gerak ati kowang...












NO LOOKING AHEAD...OR IT WON"T TURN OUT RIGHT!




4. tulisla name sesape(like friends or family....)kat nombor 4, 5 and 6th spots.












5. Write down empat tajuk lagu kat nombor 8,9,10, and 11.












GO WITH YOUR INSTINCT,FRIENDS!!!!




6. Finally, make a wish.













And now the key for the game.....






1. korang mesti bgtau seramai(jawapan utk no. 2) org pasal game nih...













2. Name owang kat space 3 is the one that you love.












3. The person in 7 is the one korang suke but can't work out.












4. Korang paling care kat owang yg korang letak kat no. 4.













5. The person you name in number 5 adalah owang yg kenal korang very well.













6. The person you name in 6 is your lucky star.













7. The song in 8 is the song that matches with the person in number 3.












8. The title in 9 is the song for the person in 7.





cubelah beb..







9. Jawapan no. 10 adalah lagu that tells you most about YOUR mind.













10. and 11 is the song telling you how you feel about life







aku dah try dah....menarik...juz 4 fun...isi2 mase terluang..hehehe

Thursday, June 18, 2009

Jika pagi tiba, janganlah menunggu sore; dan jika sore tiba, janganlah menunggu hingga waktu pagi.

Besar erti frasa ayat tue..agak2 sama or lebih kurang sama dgn kata2 seseorang kepada aku
"jangan menunggu sesuatu yang tidak pasti". Manusia...kalifah Allah S.W.T di dunia ini sering alpa dgn keduniaan ini.. aku terutamanya...bila difikir2kan kembali mmg byk kesilapan n kesalahan yang aku dah buat..

Silap langkah?? boleh ke ditarik balik ?? ape yang dah terjadi kpd diri kadang kala buatkan kita rasa putus asa..sedey yang teramat sgt..sampai pernah terpikir apa salah kita sampai sebesar ini dugaan yang kita terima...tp perlukah kita berasa sedemikian rupa tanpa menyedari kesilapan dulu kala yang kita lakukan tanpa taubat??



Kita sendiri yang mencorakkan hidup kita..semoga hidup kita sentiasa diberkati oleh-Nya. Semoga diri ini diberikan kekuatan untuk menghadapi segala dugaan yang dikurniakn oleh-Nya.. kerana sesungguhnya setelah kesulitan itu akan ada kemudahan. Percayalah.. dan jangan berhenti berdoa kepada-Nya..kerana sekiranya doa tersebut dimakbulkan oleh-Nya, bermaksud Allah S.W.T sayangkan kita.. akan tetapi sekiranya doa tersebut tidak dimakbulkanya..janganla berputus asa kerana Allah S.W.T sedang menduga kita dan semestinya sedang persiapkan sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita pohonkan kepada-Nya..

~Catatan ini lebih kepada ingatan kepada diri ini sendiri~