There was an error in this gadget

Thursday, December 10, 2009

quiz suka-suki =)

 I was a little skeptical trying this, tapi kalo korang follow instructions tuh bebtul, you'll be surprised!!!! seriusly...walaupon tak beberapa nak accurate sgt tp menarik jawapan dier..heheheeh

 BUT NO CHEATING! This game has a surprising outcome.

Don't read ahead...just do it in order! It takes about three minutes...it's worth a try :)

Memula amik pen ngan kertas.Kalo korang pilih name somebody, make sure owang tuh mmg wujud & korang kenal..gunakan instinct korang yg pertama okeyy...

Scroll down one line at a time...and don't read ahead or you'll ruin it!

1. First,tulis nombor 1 sampai 11 dalam satu kolum...(berturutan ke bawah @ vertically).














2. Then, sebelah nombor 1 and 2, tuliskan dua nombor yg korang nak..apa2 nombor la...












3. sebelah nombor 3 and 7,tuliskan name org yg berlainan jantina dgn kowang...jgn lak tulis name yg same...gunakan gerak ati kowang...












NO LOOKING AHEAD...OR IT WON"T TURN OUT RIGHT!




4. tulisla name sesape(like friends or family....)kat nombor 4, 5 and 6th spots.












5. Write down empat tajuk lagu kat nombor 8,9,10, and 11.












GO WITH YOUR INSTINCT,FRIENDS!!!!




6. Finally, make a wish.













And now the key for the game.....






1. korang mesti bgtau seramai(jawapan utk no. 2) org pasal game nih...













2. Name owang kat space 3 is the one that you love.












3. The person in 7 is the one korang suke but can't work out.












4. Korang paling care kat owang yg korang letak kat no. 4.













5. The person you name in number 5 adalah owang yg kenal korang very well.













6. The person you name in 6 is your lucky star.













7. The song in 8 is the song that matches with the person in number 3.












8. The title in 9 is the song for the person in 7.





cubelah beb..







9. Jawapan no. 10 adalah lagu that tells you most about YOUR mind.













10. and 11 is the song telling you how you feel about life







aku dah try dah....menarik...juz 4 fun...isi2 mase terluang..hehehe

Thursday, June 18, 2009

Jika pagi tiba, janganlah menunggu sore; dan jika sore tiba, janganlah menunggu hingga waktu pagi.

Besar erti frasa ayat tue..agak2 sama or lebih kurang sama dgn kata2 seseorang kepada aku
"jangan menunggu sesuatu yang tidak pasti". Manusia...kalifah Allah S.W.T di dunia ini sering alpa dgn keduniaan ini.. aku terutamanya...bila difikir2kan kembali mmg byk kesilapan n kesalahan yang aku dah buat..

Silap langkah?? boleh ke ditarik balik ?? ape yang dah terjadi kpd diri kadang kala buatkan kita rasa putus asa..sedey yang teramat sgt..sampai pernah terpikir apa salah kita sampai sebesar ini dugaan yang kita terima...tp perlukah kita berasa sedemikian rupa tanpa menyedari kesilapan dulu kala yang kita lakukan tanpa taubat??



Kita sendiri yang mencorakkan hidup kita..semoga hidup kita sentiasa diberkati oleh-Nya. Semoga diri ini diberikan kekuatan untuk menghadapi segala dugaan yang dikurniakn oleh-Nya.. kerana sesungguhnya setelah kesulitan itu akan ada kemudahan. Percayalah.. dan jangan berhenti berdoa kepada-Nya..kerana sekiranya doa tersebut dimakbulkan oleh-Nya, bermaksud Allah S.W.T sayangkan kita.. akan tetapi sekiranya doa tersebut tidak dimakbulkanya..janganla berputus asa kerana Allah S.W.T sedang menduga kita dan semestinya sedang persiapkan sesuatu yang lebih baik dari apa yang kita pohonkan kepada-Nya..

~Catatan ini lebih kepada ingatan kepada diri ini sendiri~